Wat is Tikva?
Tikva
Renske Feenstra
Tikva
04/08/2023
1 min
0

Wat is Tikva?

04/08/2023
1 min
0

Wat is Tikva? 

Tikva wil je tools aanreiken om een leven te leven in balans en in vertrouwen, met de focus op de hele persoon, naar geest, ziel en lichaam.

Tikva is een vorm van bewegen en een ontspanningsmethode. Deze manier van ontspanning en rust is geïnspireerd op Psalm 23.

“𝘏𝘪𝘫 𝘭𝘢𝘢𝘵 𝘮𝘪𝘫 𝘳𝘶𝘴𝘵𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘨𝘳𝘰𝘦𝘯𝘦 𝘸𝘦𝘪𝘥𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘦𝘳𝘵 𝘮𝘪𝘫 𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘷𝘳𝘦𝘥𝘪𝘨 𝘸𝘢𝘵𝘦𝘳.”


De rustige bewegingen zijn eenvoudig en effectief. Ze richten zich op het vergroten van flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit. Ze zorgen voor een verbetering van de ademhaling en het bevordert de bloedcirculatie. Beweging zorgt er ook voor dat herstellende stoffen worden aangevoerd en afvalstoffen worden afgevoerd in de bloedbaan. Dit bevordert het herstel.

De bewegingen en ontspanning worden gecombineerd met muziek die speciaal is geschreven voor Tikva door een christelijke componist uit Zweden. Er worden tijdens de les woorden uit de Bijbel voorgelezen die hoop, kracht en inspiratie geven.

𝐁𝐢𝐣 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐢𝐨 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐨𝐫𝐞 𝐠𝐞𝐞𝐟 𝐢𝐤 𝐭𝐰𝐞𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐬𝐜𝐡𝐢𝐥𝐥𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐓𝐢𝐤𝐯𝐚 𝐥𝐞𝐬𝐬𝐞𝐧. 


Tikva lessen: Tikva Relax en Tikva Stretch 

𝘛𝘪𝘬𝘷𝘢 𝘙𝘦𝘭𝘢𝘹

Door adem- en ontspanningsoefeningen kom je geestelijk en lichamelijk tot rust. Het is voornamelijk gericht op ontspanning en er zijn momenten van stilte.

𝘛𝘪𝘬𝘷𝘢 𝘚𝘵𝘳𝘦𝘵𝘤𝘩: 

De focus ligt naast ontspannen, ook op mobiliteit, flexibiliteit en stabiliteit. We doen stretchoefeningen waarin je spieren meer worden aangesproken. De ademhaling verbetert en de bloedcirculatie wordt bevorderd. Ook bij deze les is er aan het einde een moment om te liggen (Relax) en de stilte te ervaren, zodat je kunt nadenken over het Woord dat gesproken wordt.

𝘞𝘢𝘯𝘵 𝘪𝘯 𝘏𝘦𝘮 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘸𝘪𝘫, 𝘣𝘦𝘸𝘦𝘨𝘦𝘯 𝘸𝘪𝘫 𝘦𝘯 zijn 𝘸𝘪𝘫. 𝘖𝘧 𝘻𝘰𝘢𝘭𝘴 𝘰𝘰𝘬 𝘦𝘯𝘬𝘦𝘭𝘦 𝘷𝘢𝘯 𝘶𝘸 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘤𝘩𝘵𝘦𝘳𝘴 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘻𝘦𝘨𝘥: 𝘜𝘪𝘵 𝘏𝘦𝘮 𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯 𝘸𝘪𝘫 𝘷𝘰𝘰𝘳𝘵. Handelingen 17:28


Tikva online 

Tikva (groeps)lessen zijn op locatie te volgen in Apeldoorn en binnenkort ook online. Volg mij op Instagram @studiorestore.nl & Instagram @renskefeenstra voor de laatste ontwikkelingen.

Ik zie je heel graag binnenkort bij de lessen in Apeldoorn!

Liefs

Renske Feenstra

Gerelateerde artikelen:

Gratis proefles Tikva

Wil je meer lezen en weten over gezond leven, in relatie tot God? Bekijk dan mijn pagina met gratis proeflessen. Je kunt daar gratis e-books, checklists of mini-trainingen downloaden. Dit aanbod vul ik regelmatig aan, dus neem zeker een kijkje.

Reacties
Categorieën