Tikva

Tikva is het Hebreeuwse woord voor “hoop”, “verwachting” en “geloof.” Tikva is een vorm van bewegen en een ontspanningsmethode die tools wilt aanreiken voor een leven in balans en innerlijk vertrouwen. De focus ligt op de hele persoon, naar geest, ziel en lichaam. Tikva is gebaseerd op christelijke waarden, maar zeker geschikt voor een ieder die op zoek is naar een work-out voor het lichaam en tegelijkertijd voeding voor de geest en ziel. 

Bij Tikva zijn de rustige bewegingen eenvoudig en effectief. Ze richten zich op het vergroten van flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit. Ze zorgen voor een verbetering van de ademhaling en het bevordert de bloedcirculatie. De bloedcirculatie stimuleert dan weer de flexibiliteit en stabiliteit van het lichaam. Beweging zorgt er ook voor dat herstellende stoffen worden aangevoerd en afvalstoffen worden afgevoerd in de bloedbaan. Dit bevordert het herstel. 

De bewegingen en ontspanning worden gecombineerd met muziek die speciaal is geschreven voor Tikva door Fredrik Larsson, een christelijke componist uit Zweden. Er zijn momenten van stilte en er worden bemoedigende en hoopgevende Bijbelteksten voorgelezen waar je naar kunt luisteren en over na kunt denken. De woorden die gesproken worden zijn er om je zelfvertrouwen en menselijke waarde op te bouwen en aan te moedigen.


Renske Feenstra geeft in Studio Restore twee verschillende Tikva lessen. Tikva Relax en Tikva Stretch. Meer weten over Tikva en de groepslessen bij Renske? Lees de artikelen!

Wat betekent Tikva?
0
Wat betekent Tikva?

Renske Feenstra

Wat betekent Tikva?
Binnenkort start ik als Tikva instructeur
0
Binnenkort start ik als Tikva instructeur

Renske Feenstra

Binnenkort start ik als Tikva instructeur