God is licht | Renske Feenstra
Tikva
Renske Feenstra
Tikva
09/20/2023
2 min
0

God is licht - De Tikva les van deze week

09/20/2023
2 min
0

De Bijbel bevat woorden van wijsheid en deze week hebben we ons in de Tikva les gericht op het thema ''God is licht.''

In het leven om ons heen kan het vaak donker en onzeker aanvoelen. Maar we mogen erop vertrouwen dat God ons licht in die duisternis is. Hij is onze enige hoop die onze duisternis verlicht. Persoonlijk vind ik deze woorden van troost en hoop erg bemoedigend.

Een moment van reflectie en beweging

In de Tikva les van vanavond zal ik deze bemoedigende Bijbelteksten voorlezen. Mijn intentie is dat je gedachten gevuld zullen worden met Gods woorden van waarheid. Tijdens de les kan je hier over na denken en de Bijbelteksten meenemen in je gebed. Naast het geestelijke aspect, zullen we ondertussen bewegen, stretchen en rusten - wat helpt om ons lichaam, onze geest en ziel te verzorgen.

De kracht van Gods woord

In ons dagelijks leven kan het uitdagend zijn om twijfelachtige, angstige of onzekere gedachten te vervangen door positiviteit. En ik geloof oprecht dat we niet zomaar 'lege' positieve woorden moeten herhalen in de hoop ze te gaan geloven. In plaats daarvan kunnen we ons richten op het herhalen en internaliseren van Gods Woord. Want het is Gods Waarheid die in ons leven mag verankeren.

Bemoedigende bijbeltekst: 1 Johannes 1:5

'Dit is wat wij Hem hebben horen verkondingen en wat we u verkondigen: God is licht, er is in Hem geen spoor van duisternis'. - 1 Johannes 1:5.

Tikva en de voordelen:

Tikva is een toegankelijke manier om je gezondheid te verbeteren en tot innerlijke rust te komen. Er worden tijdens de les woorden uit de Bijbel voorgelezen die hoop, kracht en inspiratie geven. Met tikva – het Hebreeuwse woord voor 'hoop' – gebruik je je lichaam om je mentaal en fysiek aan God over te geven.

  • Een moment voor jezelf, in relatie tot God.
  • Voor meer ontspanning, rust, balans en vertrouwen.
  • Bewegingen en oefeningen die goed zijn voor het herstel van je spieren
  • Bevordering van de bloedcirculatie, die vervolgens de stabiliteit en flexibiliteit bevordert
  • Herstel door het aanvoeren van herstellende stoffen en afvoeren van afvalstoffen
  • Een moment met God en van Hem de hoop, rust en kracht ontvangen


Kom en ervaar de Tikva lessen zelf

Voel je je geïnspireerd door deze woorden? Wil je ook Gods waarheid ervaren en tegelijkertijd aan je lichaam en geest werken? Dan nodig ik je van harte uit om deel te nemen aan een van onze Tikva lessen

Ga naar de volgende pagina’s om je in te schrijven:

Wil je bij beide lessen aanwezig zijn op dinsdagavond dan dien je via beide pagina’s te reserveren.

Eerst een Tikva proefles ervaren?

Als je nog niet zeker bent, bieden we je graag een gratis proefles aan. Kies uit een gratis online proefles of een proefles in Apeldoorn.

We kijken er naar uit je te ontmoeten en samen te groeien in geloof en welzijn. 🙏🏼


in liefde,

Renske FeenstraReacties
Categorieën