Thema Tikva les: Licht in de duisternis
Tikva
Renske Feenstra
Tikva
10/29/2023
2 min
0

Licht in de duisternis 🌟

10/29/2023
2 min
0

Het kan behoorlijk donker om ons heen zijn. Kijk maar naar de oorlogen, pijn en verdriet in de wereld. Ik weet ook niet in welke persoonlijke situatie jij zit en wat je op dit moment met je meedraagt. 

Wel weet ik wat God zegt in de Bijbel. En daar staan we dan ook iedere Tikva les weer bij stil: 

We mogen met onze bewegingen uitstrekken naar God en Zijn waarheid voor ons leven horen. 


Aanstaande dinsdag 31 oktober 2023 hebben we weer een prachtig thema met bemoedigende Bijbelteksten voor beide Tikva lessen. Het thema is: ‘Licht in de duisternis’. 

Bijbeltekst: Johannes 1 vers 5

In Johannes 1 vers 5 staat:

‘Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen.’ 

Gods licht schijnt en Hij is onveranderlijk. 

Jezus is het ware licht voor de wereld. Voor jou en mij. 

We worden door Hem vernieuwd. 

God heeft sinds het begin een plan met deze wereld en omdat Hij nog steeds Dezelfde is, mogen we uitzien naar Gods nieuwe wereld waarin er vrede, troost en liefde is. 

Tikva Stretch & Tikva Relax

Je bent welkom bij de Tikva lessen in Apeldoorn (en binnenkort ook onze online Tikva lessen). Tikva Stretch is gericht op mobiliteit, flexibiliteit en stabiliteit. Je spieren worden aangesproken en je ademhaling verbetert. Aan het einde van de les is er een moment van ontspanning. Tikva Relax is voornamelijk gericht op rustige bewegingen (zittend en liggend) en het aanspannen en ontspannen van de spieren. 

Tikva, God en woorden uit de Bijbel

Tikva is een toegankelijke manier om je gezondheid te verbeteren en tot innerlijke rust te komen. Er worden tijdens de les woorden uit de Bijbel voorgelezen die hoop, kracht en inspiratie geven. Met tikva – het Hebreeuwse woord voor 'hoop' – gebruik je je lichaam om je mentaal en fysiek aan God over te geven.  

God die licht is en in Hem is er geen spoor van duisternis

Ben je erbij op 31 oktober 2023? Samen richten we ons met onze bewegingen, gebeden en Bijbelteksten op God: God die licht is en in Hem is er geen spoor van duisternis (1 Johannes 1:5). Om 19.00uur ben je welkom bij Tikva Stretch en om 20.15uur bij Tikva Relax. Thema van beide lessen: Licht in de duisternis.

Tikva lessen reserveren

Ga naar de volgende pagina’s om je in te schrijven:

Wil je bij beide lessen aanwezig zijn op dinsdagavond dan dien je via beide pagina’s te reserveren.

Eerst een Tikva proefles ervaren?

Dat kan! Meld je hier aan voor gratis proefles Tikva, in Apeldoorn. Of meld je hier aan voor een gratis online proefles Tikva.

In liefde,

Renske Feenstra 

Reacties
Categorieën