God is met je | Tikva les met Renske Feentra
Tikva
Renske Feenstra
Tikva
09/06/2023
2 min
0

Een nieuw seizoen: God is met je

09/06/2023
2 min
0

Het begin van verandering

Het nieuwe seizoen is aangebroken. En dan spreek ik niet alleen over het opstarten van de nieuwe reeks Tikva Stretch & Relax lessen. De natuur toont ons duidelijk dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. De dagen worden korter, waarbij de ochtenden langzamer oplichten en de avonden vroeg donker worden. Ondanks de naderende herfst mogen we deze week nog genieten van zomerse warmte. Daarbij zijn de zomervakanties afgerond en zitten velen weer in het ritme van school en werk – opnieuw een teken van een nieuw seizoen.

Reflectie en bezinning

Deze week gaven we onszelf de gelegenheid om echt stil te staan bij dit keerpunt. Om te beseffen dat, ongeacht de veranderingen om ons heen, God immer aan onze zijde is. 

Ik moedig je aan om de Bijbelteksten in de NBV21 vertaling te verkennen en deze naast jouw eigen Bijbelvertaling te leggen.

Balans in een druk leven

Het zou kunnen dat je al merkt hoe snel je agenda zich vult. Dat plannen voor de komende weken en maanden al zijn gemaakt. Maar heb je God daarbij betrokken? 

Zoek je Zijn leiding en troost in gebed, vooral wanneer je je verloren of dankbaar voelt? 

Tijdens de Tikva lessen kun je precies die ruimte vinden. De Bijbelteksten zijn er om je te sterken en te bemoedigen.

Vind rust bij God

In deze drukke tijden mogen we onszelf toestaan om zowel geestelijk, mentaal, emotioneel als fysiek volledig tot rust te komen. En bij wie kunnen we beter rust zoeken dan bij God zelf?


Bemoedigende bijbeltekst: Filippenzen 4:6

𝗪𝐞𝐞𝐬 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐧𝐢𝐞𝐭𝐬 𝐛𝐞𝐳𝐨𝐫𝐠𝐝, 𝐦𝐚𝐚𝐫 𝐯𝐫𝐚𝐚𝐠 𝐢𝐧 𝐚𝐥𝐥𝐞 𝐨𝐦𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝𝐢𝐠𝐡𝐞𝐝𝐞𝐧 𝐚𝐚𝐧 𝐆𝐨𝐝 𝐰𝐚𝐭 𝐮 𝐧𝐨𝐝𝐢𝐠 𝐡𝐞𝐛𝐭 𝐞𝐧 𝐝𝐚𝐧𝐤 𝐇𝐞𝐦 𝐢𝐧 𝐚𝐥 𝐮𝐰 𝐠𝐞𝐛𝐞𝐝𝐞𝐧. - Filippenzen 4:6


Wat is Tikva

Tikva is een toegankelijke manier om je gezondheid te verbeteren en tot innerlijke rust te komen. Er worden tijdens de les woorden uit de Bijbel voorgelezen die hoop, kracht en inspiratie geven. Met tikva – het Hebreeuwse woord voor 'hoop' – gebruik je je lichaam om je mentaal en fysiek aan God over te geven. 

Tikva en de voordelen:

  • Een moment voor jezelf, in relatie tot God.
  • Voor meer ontspanning, rust, balans en vertrouwen.
  • Bewegingen en oefeningen die goed zijn voor het herstel van je spieren
  • Bevordering van de bloedcirculatie, die vervolgens de stabiliteit en flexibiliteit bevordert
  • Herstel door het aanvoeren van herstellende stoffen en afvoeren van afvalstoffen
  • Een moment met God en van Hem de hoop, rust en kracht ontvangen

Er zijn twee verschillende lessen: Tikva Stretch en Tikva Relax. 

Ontdek Tikva lessen zelf

Voel je je geïnspireerd door deze woorden en reflecties? Overweeg dan om de Tikva lessen bij te wonen en deze bijzondere ervaring zelf te beleven. Als je nog twijfelt of het iets voor jou is, nodig ik je graag uit voor een gratis proefles. Het is een kans om zowel lichamelijk als geestelijk te groeien, en wij zouden het geweldig vinden om je op deze reis te begeleiden. 🙏🏼

In liefde,

Renske FeenstraReacties
Categorieën