God is onveranderlijk
Overdenkingen
Renske Feenstra
Overdenkingen
08/08/2023
1 min
0

God is onveranderlijk

08/08/2023
1 min
0

Onze omstandigheden en de wereld veranderen constant. Onze gevoelens, onze gedachten, onze ervaringen en alles om ons heen. Alles komt en gaat.

๐˜‰๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ญ๐˜ท๐˜ฆ ๐˜Ž๐˜ฐ๐˜ฅ. Hij is onveranderlijk. Als een Rots.ย 

God is de enige constante factor in deze alsmaar veranderende wereld (vol verwarring en angst).ย 

Misschien herken je hetย 

Je kunt namelijk twee dingen doen. Als iets verandert en je weet niet welke richting het uitgaat, je weet niet wat er gaat gebeuren.. als je je dan vastklampt aan die gebeurtenis of situatie, dan blijft het onzeker en wankel. Dus we mogen kiezen voor de andere optie. De beste optie. We mogen ons vasthouden aan God. Hij is als een rots en blijft eeuwig dezelfde.

Bijbelse overdenking

Ik deel graag een stukje van een overdenking die ik las in de Bijbel App:

โ€˜Alles aan Jezus leek onmogelijk, maar God is tot meer in staat dan wij ons kunnen voorstellen. Denk dus aan de God die je dient en wees bemoedigd: God laat zich door niets verrassen. ๐‡๐ข๐ฃ ๐ค๐ž๐ง๐ญ ๐ก๐ž๐ญ ๐ž๐ข๐ง๐๐ž ๐š๐ฅ ๐ฏ๐š๐ง๐š๐Ÿ ๐ก๐ž๐ญ ๐›๐ž๐ ๐ข๐ง. Zijn doelen kunnen niet ontsporen. Zijn karakter zal nooit veranderen"

Bemoediging

Laat dat een bemoediging zijn voor het seizoen waar je nu in wandelt. Hij kent het einde al vanaf het begin. Dus ook van de situatie waar je nu in zit. Hoe uitzichtloos iets ook lijkt, God heeft een plan en Zijn plannen zijn goed.

Dus wanneer je weer eens overvallen wordt door twijfel, angst, emoties of gedachten die je proberen te laten wankelen: kijk eens naar waar je aan vasthoudt.ย 

In Gods handen

Zijn het de dingen die alsmaar veranderen of is het je Schepper? We mogen ons hele leven in Gods handen leggen. Je toekomst, je partner, je gezin, je financiรซn, je gezondheid, je werk, je familie, je vriendenโ€ฆ Breng alles in gebed bij God.

Hij is de eeuwige, onveranderlijke God, zal niet wankelen en heeft een plan voor ons leven.

In liefde,

Renske FeenstraReacties
Categorieรซn