Een avond van aanbidding
Nieuws
Renske Feenstra
Nieuws
11/07/2023
3 min
0

Een avond van aanbidding in Apeldoorn: Presence Worship

11/07/2023
3 min
0

Gods aanwezigheid

Welkom, lieve lezers. Vandaag neem ik je mee naar iets dat het hart van onze geloofsgemeenschap raakt: de kracht van aanbidding. Recentelijk heeft Stichting Presence, met haar diepe missie om Gods aanwezigheid in ons land zichtbaar te maken, weer inspirerende avonden van worship en gebed georganiseerd. Deze bijeenkomsten vinden plaats op centrale locaties in Nederland en brengen het evangelie op een levendige manier tot leven. 

Op 31 oktober 2023 was ik gezegend om deel uit te maken van zo'n moment in Apeldoorn, waar het Presence Choir prachtige gospel en worship ten gehore bracht. Laten we samen ontdekken hoe deze momenten niet alleen ons geloof versterken, maar ook onze gemeenschap met elkaar en met God verdiepen.

Fundamenteel aspect christelijk geloof

Aanbidding in het Nederlands, of Worship in het Engels, is een fundamenteel aspect van ons christelijk geloof. Het gaat veel verder dan alleen het zingen van liederen; het is een uitdrukking van onze liefde, dankbaarheid en diepe eerbied voor God. 

Wat is aanbidding (worship)?

Aanbidding is het hart van onze relatie met God. Het is meer dan muziek; het is een levenshouding, een manier om onze diepste eerbied en liefde voor de Heer te tonen. In aanbidding leggen we onze zielen bloot en erkennen we Gods soevereiniteit en goedheid. Het is een moment van intieme communicatie met Hem, waarin we dankbaarheid en aanbidding uitdrukken voor Zijn onmetelijke genade. 

Psalm 100:2

In de Bijbel lezen we: 

"Aanbid de Heer met blijdschap; kom tot Hem met jubelende liederen" (Psalm 100:2)

Deze vers herinnert ons eraan dat aanbidding een vreugdevolle ontmoeting is met onze Schepper, waarin we ons hart en onze ziel kunnen uitstorten in Zijn aanwezigheid.

Worship biedt ons de kans om ons dagelijks leven even te pauzeren en ons volledig te richten op de Heer. Het is een moment waarop we onze zorgen en uitdagingen kunnen neerleggen en Zijn troost en kracht kunnen ontvangen. Door worship komen we dichter bij God en ervaren we Zijn liefde en genade op een diep persoonlijk niveau. Het is een krachtige manier om ons geloof te voeden en te groeien in onze geestelijke reis

Christelijk evenement: Presence Worship

Stichting Presence organiseerde een bijzondere worship-ervaring op het Marktplein in Apeldoorn. Mensen kwamen vanuit verschillende hoeken van ons land samen om deel te nemen aan een avond vol aanbidding en gebed. 

Dit christelijk evenement, dat deel uitmaakt van Presence's missie om Gods aanwezigheid in Nederland zichtbaar te maken, was een krachtige manifestatie van geloof en gemeenschap. Samen zongen we liederen die ons hart raakten en hebben we gebeden. 

De gehele avond is vastgelegd in deze prachtige YouTube-video die iedereen kan bekijken en herbeleven.

Persoonlijke reflectie

Het was een avond waarop we als gemeenschap samenkwamen, niet alleen om te zingen en te bidden, maar ook om een diepere verbinding met God te ervaren. Voor mij was het een krachtige herinnering aan de rol van gebed en aanbidding in ons leven. Deze momenten van samenzijn, waar we onze stemmen verheffen en ons hart openen, zijn essentieel voor onze geestelijke groei en verbinding met elkaar. Het was een avond die ons herinnerde aan de schoonheid en kracht van ons geloof, en hoe we door samen te worshippen, Gods liefde en aanwezigheid kunnen ervaren.

Samen Worship zingen

Lieve lezers, ik nodig jullie uit om deel te nemen aan toekomstige worship-evenementen. Laten we samen komen in de aanwezigheid van God, onze stemmen verheffen in lofzang en onze geest verenigen in gebed. Door samen te zingen en te aanbidden, kunnen we een krachtige kracht van liefde en hoop in de wereld brengen. 

Bekijk de YouTube-video van de worship-avond in Apeldoorn en wees gemotiveerd om je aan te sluiten bij toekomstige gelegenheden voor gezamenlijke aanbidding. Laten we onze harten openen en samen het evangelie verspreiden.

Ter afronding van deze blog over de avond van aanbidding en gemeenschap, hoop ik dat deze blogpost je heeft geïnspireerd om de kracht van gezamenlijke worship te ervaren. In deze momenten vinden we niet alleen verbinding met God, maar ook met elkaar, en dat is waar ware gemeenschap over gaat. 

Mogen we blijven groeien in ons geloof en onze liefde voor elkaar en voor God. Laten we deze ervaringen koesteren en ons verheugen in de vele zegeningen die ze ons brengen. Tot de volgende keer, in aanbidding en gebed.

Bijbelse wijsheid: Psalm 96:1

Ter afsluiting delen we een Bijbeltekst die de essentie van deze avond weerspiegelt: 

"Zing voor de Heer een nieuw lied, zing voor de Heer, heel de aarde." (Psalm 96:1)

Deze woorden weerspiegelen het belang van lofprijzing, een fundamenteel aspect van ons geloof.


In Liefde,

Renske FeenstraReacties
Categorieën