Gods liefde in het moederschap: een anker voor rust en vreugde
Overdenkingen
Renske Feenstra
Overdenkingen
08/18/2023
3 min
0

Gods liefde in het moederschap: een anker voor rust en vreugde

08/18/2023
3 min
0

Lieve mama, stel je voor dat je elke dag met vertrouwen opstaat, omdat je God als anker hebt? Dat je Gods liefde voelt en de vreugde van het moederschap omarmt? Voel je je soms overweldigd, vermoeid, of verloren in de dagelijkse routine? Je bent niet alleen. Gods liefde in het moederschap is een anker die je hart zal verzachten en je leven zal verrijken.

Zijn liefde brengt rust, geduld en een liefdevolle verbinding met je kind(eren). Ontdek hoe je de vruchten van de Geest - liefde, vreugde, vrede, en meer - in je leven kunt integreren, zodat je je geloof betrekt in je gezin en het moederschap. Lees verder en laat je inspireren om je moederschap te transformeren door Gods liefde en kracht.

Hoe verlang je je te voelen als je samen bent met je gezin?

Verlang je te wandelen met vreugde in je hart?

Rust en kalmte in je lichaam?

Geduld met je kind(eren), zodat je ze kunt volgen in hoe zij het beleven?

Het verlangen naar rust

Toch kan het moederschap soms overweldigend zijn. We verlangen te wandelen met liefde in onze harten en kalmte in onze lichamen. Soms wensen we geduld met onze kinderen en een dieper begrip van hun wereld. En dan merk je bij jezelf op dat dit niet altijd even gemakkelijk gaat. Váák gaat het niet zo gemakkelijk. Al helemaal niet na een korte nacht, na een drukke dag op het werk of als je andere zorgen aan je hoofd hebt.

Lieve mama, je hoeft het niet alleen te doen. Wil je de kracht soms alleen maar uit jezelf halen?


‘Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.’ Galaten 5:22


Deze woorden bieden niet alleen een prachtig inzicht, maar ze herinneren ons er ook aan dat we bij God mogen komen.

De Heilige Geest is er om je te begeleiden en te versterken.  Jesaja 41:10 zegt:


"Wees niet bang, want Ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand."


Vertrouwen op God

Filippenzen 4:6-7 moedigt ons aan om ons nergens zonder over te maken, maar om in gebed met God te delen wat we nodig hebben. We mogen Hem danken voor alles. Zijn vrede zal ons hart en gedachten beschermen.

Laat God bekrachtigen en versterken wat je verlangt te voelen als je samen bent met je gezin. En laat God snoeien wat niet past in het Koninkrijk.

Je kunt pas echt aanwezig zijn bij je gezin en met vreugde, kalmte en geduld wandelen als je Hem erbij betrekt. En als je opgeladen bent, je kopje overstroomt door Zijn kracht, zodat je werkelijk kunt uitdelen en geven. Neem je wel regelmatig een moment voor jezelf om op te laden? Je lichaam te ontspannen en je geest en ziel te laten bemoedigen, in alle rust?

Tikva, jouw verbinding tot rust

Om je bij te staan in je leven, moederschap en geloof, geef ik Tikva lessen in Apeldoorn en kan je via het online membership Tikva lessen volgen waar je maar wil. Thuis tijdens het middagdutje van je kindje, in de avond als je een moment voor jezelf hebt, tussen het werken door, vlak voor je gaat slapen of net nadat je wakker bent geworden. Het is een moment voor jezelf en een moment om je te verbinden met God. Via deze link kan je een gratis online Tikva les aanvragen.

Tot slot: Je bent niet alleen

Je bent niet alleen. Je kunt liefde, geduld en kracht vinden in jezelf en in je relatie met God. Want Hij geeft je Zijn liefde, geduld en Zijn kracht. Vergeet niet om jezelf de tijd en ruimte te geven om te groeien in geloof en om te groeien in het kunnen ontspannen. Als we dichtbij Hem blijven, dan kunnen we zoveel meer dan we zelf denken.

Zoals Johannes 15:5 ons leert:

"Ik BEN de wijnstok en jullie zijn de takken. Als jullie in Mij blijven en Ik in jullie blijf, zal er veel vrucht aan jullie groeien. Want zonder Mij kunnen jullie niets doen."


You got this, mama 🤍

In liefde,

Renske FeenstraReacties
Categorieën