Blijf dicht bij God: een reis van geloof en vertrouwen - Renske Feenstra
Overdenkingen
Renske Feenstra
Overdenkingen
08/18/2023
1 min
0

Blijf dicht bij God: een reis van geloof en vertrouwen

08/18/2023
1 min
0

De reis naar God

Blijf dicht bij God. Heel dichtbij. Soms is het spannend, want waar brengt Hij je naartoe? Wat behoort wel tot Gods plan en wat niet?

Gods plan: Wat behoort wel en wat niet?

Durf je dat los te laten? Durf je je handen en je hart te openen voor Hem, ook al voelt dat nog zo kwetsbaar?

God kent je: vind daar je houvast

Hij kent je. Al de haren op je hoofd zijn geteld (Lukas 12:7). Wauw! Zo belangrijk ben je voor God. Hij weet als geen ander wat er in jou omgaat en je kunt niks verbergen. Je gedachten, je zorgen, je verlangens, je bedenkingen, je twijfels, je hoop en je vrees.

De uitdaging van overgave: durf je open te stellen?

Dus je overgeven is alles wat je kunt doen. Het enige wat werkelijke rust en vrede zal brengen. Dat is tegelijkertijd ook een reminder aan mezelf, iedere dag weer. Blijf dicht bij Jezus. Wandel met Hem.

Jezus zegt:

‘Neem Mijn juk op u, en leer van Mij dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en u zult rust vinden voor uw ziel.’
(Mattheüs 11:29)


De metafoor van de wijnstok: een les van Jezus

Dat het je mag bemoedigen 🤍

Johannes 15:1-8. Jezus zei: 

"IK BEN de echte wijnstok en mijn Vader is de wijnbouwer. Elke tak aan Mij waar geen vruchten aan groeien, haalt Hij weg. Elke tak waar wel vruchten aan groeien, snoeit Hij. Hij maakt hem schoon van alles wat daar niet mag groeien. Zo gaan er nog meer vruchten aan die tak groeien. Jullie zijn al schoon door wat Ik jullie heb gezegd. Ik blijf in jullie. Blijf nu ook in Mij.  

Als een tak niet aan de wijnstok blijft vastzitten, kunnen er geen vruchten aan groeien. Zo kan er ook geen vrucht aan jullie groeien, als jullie niet in Mij blijven.

IK BEN de wijnstok en jullie zijn de takken. Als jullie in Mij blijven en Ik in jullie blijf, zal er veel vrucht aan jullie groeien. Want zonder Mij kunnen jullie niets doen. Als jullie niet in Mij blijven, verdrogen jullie. Verdroogde takken worden weggegooid en verbrand.

Maar als jullie in Mij blijven en mijn woorden in jullie blijven, zullen jullie alles krijgen wat jullie vragen. Het eert mijn Vader als er veel vrucht aan jullie groeit. Het laat zien dat jullie mijn leerlingen zijn."In liefde,

Renske Feenstra
Reacties
Categorieën