overdenking psalm 20:5 (hsv) | RenskeFeenstra.nl - holistisch therapeut
Overdenkingen
Renske Feenstra
Overdenkingen
01/05/2023
1 min
0

De wens van uw hart - Psalm 20:5

01/05/2023
1 min
0

Daar zijn we dan! Aangekomen in weer een nieuw jaar 😍 Een nieuw jaar, een nieuwe maand, een nieuwe week, een nieuwe dag… Nieuwe ronde, nieuwe kansen, zeggen we dan toch? ;)

Ik ben een nieuw jaar nog niet eerder gestart met zoveel rust en vertrouwen. Andere jaren voelde de druk groter, om met nieuwe plannen, ideeën en doelen te komen. Daar dan ook naar te handelen natuurlijk én met resultaten te komen. Resultaten die ik vaak niet wist waar te maken.

𝘏𝘦𝘵 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘱𝘢𝘬𝘵 𝘯𝘰𝘶 𝘦𝘦𝘯𝘮𝘢𝘢𝘭 𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘴 𝘶𝘪𝘵 (en dus niet mijn eigen schuld omdat ik niet goed genoeg manifesteerde).  Soms beter dan ik had verwacht, soms minder. Maar ‘minder’ bleek dan vooral te zijn doordat ik het grotere plaatje niet kon zien, want later bleek het toch echt beter en mooier dan ik zelf kon bedenken.

God wist het al

Dit jaar is het anders. Ik leg mezelf geen druk meer op voor bepaalde plannen, ideeën en doelen. En mocht je nu denken dat ik geen plannen heb voor dit jaar…. ja zeker wel! Meer dan genoeg plannen! Ik ben zelfs behoorlijk enthousiast over dit nieuwe jaar en alles wat er zal gaan gebeuren en ontstaan.

Het verschil zit hem in het volgende. Ik zal het met je delen. De intentie is anders. De 𝐟𝐮𝐧𝐝𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠 is beter 

De uitkomst is, oh zoveel, beter.

Bijbelteksten

⇢ Overleg alles wat je doet met de Heer. Dan zullen al je plannen slagen. Spreuken 16:3 (BB)
⇢ Het hart van een mens overdenkt zijn weg, maar de HEERE bestuurt zijn voetstappen. Spreuken 16:9 (HSV)
⇢ Moge Hij u overeenkomstig de wens van uw hart geven en al uw voornemens in vervulling doen gaan. Psalm 20:5 (HSV)
⇢ De Heer zegt: "Want mijn plannen zijn niet jullie plannen. En Ik doe de dingen op een andere manier dan jullie, zegt de Heer. Jesaja 55:8 (BB)
⇢ Er is voor alle dingen een moment en voor alle dingen onder de hemel is er een tijd. Prediker 3:1 (BB)
⇢ Want net zoals de hemel hoger is dan de aarde, zo zijn mijn plannen hoger dan jullie plannen. Mijn plannen gaan jullie verstand ver te boven. De dingen die Ik doe, zijn voor jullie niet te begrijpen. Jesaja 55:9 (BB)

In gebed bij God leggen

We mogen al onze plannen, ideeën, verlangens, en doelen in gebed bij God leggen. Hij weet wat goed voor ons is. Hij kent ons hart en al onze gedachten. 

En ja dat vraagt overgave en het loslaten van controle. Maar heb je liever alles in deze wereld en niet de Liefde van God? Of zoek je eerst die Liefde?


Ik wens je een prachtig 2023 toe! 


In Liefde!! ❤️

Renske-------------------

#Nieuwjaar #oudennieuw #doelen #plannen #ideeën #ondernemen #vrouwelijkeondernemers #intentie #God #bijbel #bijbeltekst #bijbelteksten #vertrouwen #geloven #bidden #gebed #liefde 

Reacties
Categorieën