tikva-apeldoorn-studio-restore-renske-feenstra-1

Tikva Arnhem

Volg Tikva groepslessen in Arnhem voor meer ontspanning, rust, balans en vertrouwen.

Een focus op geest, ziel en lichaam.


Tikva Arnhem

Volg Tikva groepslessen in Arnhem voor meer ontspanning, rust, balans en vertrouwen.

Een focus op geest, ziel en lichaam.


Je weet dat beweging en ontspanning goed is voor lichaam en geest. Het aanbod & diversiteit in de Westerse maatschappij waarbij God en de Bijbel actief een centrale rol speelt is beperkt. Tikva is bewegen en ontspannen vanuit christelijke waarden

Je bent op zoek

Je bent op zoek naar een manier van bewegen en ontspannen die bij je past, maar hoe begin je?

Het voelt onwennig

Starten met Tikva voelt misschien onwennig, omdat je het nog niet kent en eerst wilt weten wat het is.

Geen concrete handvatten

Je wilt de rust en hoop vanuit de les, integreren in je dagelijkse leven. Hoe ga je dat aanpakken?

Je wilt op een toegankelijke manier kennismaken met Tikva en de voordelen

ervaren terwijl je handvatten krijgt om het eigen te maken en te integreren in je leven.

Heb je last van onrust, stress, weinig tijd voor jezelf of lage energie?
Of verlang jij gewoon naar een moment voor jezelf, in verbinding met God


Ik wil graag met je delen wat mijn eigen ervaring is en die van vele anderen. Er is namelijk een manier waarop je spanning en stress kunt verminderen in je lichaam én tegelijkertijd meer rust kunt gaan ervaren in je ziel en geest.


Het is mogelijk om op één moment te werken aan je fysieke en mentale gezondheid én je verbinding met God.

tikva-apeldoorn-studio-restore-renske-feenstra-1920x650-2

"𝘒𝘰𝘮 𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘔𝘪𝘫 𝘵𝘰𝘦, 𝘢𝘭𝘭𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘮𝘰𝘦𝘪𝘥 𝘦𝘯 𝘣𝘦𝘭𝘢𝘴𝘵 𝘻𝘪𝘫𝘯,

𝘦𝘯 𝘐𝘬 𝘻𝘢𝘭 𝘶 𝘳𝘶𝘴𝘵 𝘨𝘦𝘷𝘦𝘯."

Mattheüs 11:28

Laat je inspireren door ervaringen van Tikva deelnemers

Aanrader
Boeiend, rustgevend ondanks alle spieren die gerekt worden met toepasselijke teksten die voorgelezen worden en rustgevende muziek. Aanrader.


⭐⭐⭐⭐⭐

Erika
Een gave ervaring

Onlangs heb ik de les Tikva stretch en relax van Renske bij Hemelsbreed Arnhem gevolgd. Wat was dat een gave ervaring. Het is ontzettend waardevol om op deze fysieke manier tijd met God te ervaren. Renske begeleidt de les op een hele fijne manier. Ze heeft iets kalmerends over zich heen en weet dat goed te delen met de groep. Ze legt de bewegingen goed uit en geeft tijdens de les de ruimte om alles in je eigen tempo te doen, maar moedigt wel aan om te vertragen en écht aanwezig te zijn.

⭐⭐⭐⭐⭐

Lisa
Tot rust
De les wordt heel ontspannend gegeven. Ik kom echt tot rust en kan de beslommeringen even achter me laten.


⭐⭐⭐⭐⭐

Gerda
10 EUR
Nu: € 5 per les

Deelname Tikva les 

Tikva Stretch les. Een manier van bewegen en ontspannen, met inspirerende en bemoedigende Bijbelteksten en rustige muziek. 


 • Tikva Stretch les
 • Met maximaal 12 deelnemers
 • Een les van circa 45 minuten (+ 15 minuten voor een kop thee en napraten na de les)
 • De les vindt plaats in Arnhem
 • 19:30uur inloop. 20:00uur start les

Wat is Tikva?

Tikva is een manier van bewegen en een ontspanningsmethode die tools wilt aanreiken voor een leven in balans en innerlijk vertrouwen. De focus ligt op de hele persoon, naar geest, ziel en lichaam. 


Bij Tikva zijn de rustige bewegingen eenvoudig en effectief. Ze richten zich op het vergroten van flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit. Ze zorgen voor een verbetering van de ademhaling en het bevordert de bloedcirculatie. De bloedcirculatie stimuleert dan weer de flexibiliteit en stabiliteit van het lichaam. Beweging zorgt er ook voor dat herstellende stoffen worden aangevoerd en afvalstoffen worden afgevoerd in de bloedbaan. Dit bevordert het herstel.  

Voor wie is Tikva?

Iedereen kan meedoen met de oefeningen in de Tikva Stretch & Relax lessen, ook als je weinig conditie hebt of niet aan sport doet. Je kunt er ook altijd voor kiezen om alleen te luisteren naar de les.


Er zijn momenten van stilte en er worden bemoedigende en hoopgevende Bijbelteksten voorgelezen waar je naar kunt luisteren en over na kunt denken.


De woorden die gesproken worden zijn er om je zelfvertrouwen en menselijke waarde op te bouwen en aan te moedigen. Bij de Tikva lessen helpen de oefeningen je om negatieve gedachten te veranderen en ze geven hoop voor je ziel. 

Het woord voor hoop

Tikva is het Hebreeuwse woord voor hoop.

Tijdens de Tikva lessen word je stil en richt je je op God. De manier van ontspanning en rust in Tikva is  geïnspireerd op Psalm 23.

'Hij laat mij rusten in groene weiden
en voert mij naar vredig water.'

PSALM 23

Oorsprong van Tikva

Tikva komt uit Zweden is ontwikkeld door Mimmi Edin. Zij is een personal trainer die een work-out zocht voor geest, ziel en lichaam om te herstellen van een whiplash blessure. Ze zocht een geschikte manier van bewegen om haar herstel te bevorderen. In de reguliere zorg kon zij niets passends vinden, dus ontwikkelde zij zelf een nieuw concept: Tikva.

Samen met een fysiotherapeut verwerkte ze rustige bewegingen en ontspanning om de bloedcirculatie op gang te brengen en de mobiliteit te bevorderen. 

Muziek en Tikva

De bewegingen en ontspanning worden gecombineerd met muziek die speciaal is geschreven voor Tikva door Fredrik Larsson, een christelijke componist uit Zweden.

Er worden tijdens de les woorden uit de Bijbel voorgelezen die hoop, kracht en inspiratie geven.
Renske Feenstra - Holistisch therapeut & lifecoach
Renske Feenstra, oprichtster van 'Studio Restore' en Tikva instructeur

Even voorstellen

Hoi, ik ben Renske! Zelf was ik ook op zoek naar een manier waarop ik kon werken aan mijn fysieke gezondheid, door te stretchen, en tegelijkertijd een bewust moment voor mezelf met God.

Waar ik zelf regelmatig tegenaan liep was het hebben van weinig energie - ook door slapeloze nachten als jonge moeder -, stress, prikkelbaarheid en het gevoel van weinig tijd voor mezelf. Ik wilde graag voldoening voelen en écht een moment voor mezelf met God. Geïnspireerd worden en verbinding met anderen, was ook iets waar ik echt naar zocht. 

Mijn eerste Tikva les

Toen kwam ik online het concept van Tikva tegen. Ik vond het zo gaaf om te ervaren hoeveel ontspanning en rust het mij gaf. Juist ook de Bijbelteksten die werden voorgelezen die zorgden voor voeding voor mijn geest en de verbinding met God.

Het mooie vind ik, dat Tikva niet alleen voor christenen is.

Iedereen is welkom en je mag je laten verrassen wat de bewegingen, teksten en muziek met je doen. 

Kerk Hemelsbreed Arnhem

Tikva lessen Arnhem

Tikva Arnhem vindt plaats in samenwerking met kerk Hemelsbreed Arnhem.

Het volgen van een Tikva les... 

Inspirerend

Er zijn momenten van stilte en er worden bemoedigende en hoopgevende Bijbelteksten voorgelezen waar je naar kunt luisteren en over na kunt denken. De woorden die gesproken worden zijn er om je zelfvertrouwen en menselijke waarde op te bouwen en aan te moedigen.

Samen

Samen met anderen die ook behoefte hebben aan een bewust moment met God en graag goed voor hun lichaam willen zorgen door de juiste bewegingen te doen. Na een les is er altijd de mogelijkheid om nog even te blijven voor thee of water en met elkaar te praten, als je daar behoefte aan hebt.

Rust en ontspanning

De bewegingen zorgen voor ontspanning in je spieren en de Bijbelteksten geven rust en hoop voor je ziel en geest. Je mag komen zoals je nu bent en zoals je je nu voelt (zowel bij mij in de studio als bij God). 

 Flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit

Bij Tikva zijn de rustige bewegingen eenvoudig en effectief. Ze richten zich op het vergroten van flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit. Herstel van je lichaam wordt bevorderd en je ademhaling verbeterd.

God

Bij God mogen we komen zoals we er op dat moment bij zitten en hoe het écht met ons gaat. Met de bewegingen van Tikva kunnen we uitstrekken naar Hem, onze zorgen en gedachten aan God geven en ook stilstaan bij hoe wonderlijk mooi wij gemaakt zijn en dankbaarheid voelen bij de schepping.

Is dit helemaal nieuw voor je? Dat is helemaal oké. Kom maar gewoon eens ervaren hoe het voor je is.

Tikva lessen: Stretch en Relax

Er worden twee verschillende lessen aangeboden: Tikva Stretch en Tikva Relax. Kies de soort les die het beste bij jou past. Je kunt natuurlijk ook twee lessen achter elkaar volgen of de lessen afwisselen.

Het verschil tussen Relax en Stretch?

Tikva Relax

Tijdens een Tikva Relax les kom je door ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen geestelijk en lichamelijk tot rust. Het is voornamelijk gericht op ontspanning en er zijn momenten van stilte.

Tikva Stretch

De focus ligt naast ontspannen, ook op mobiliteit, flexibiliteit en stabiliteit. We doen stretchoefeningen waarin je spieren meer worden aangesproken. De ademhaling verbetert en de bloedcirculatie wordt bevorderd. Iedereen kan meedoen, ook als je weinig conditie hebt. Ook bij deze les is er aan het einde een moment om te liggen (Relax) en de stilte te ervaren, zodat je kunt nadenken over het Woord dat gesproken wordt. 

 Tikva en de voordelen 

Tikva is een toegankelijke manier om je gezondheid te verbeteren en tot innerlijke rust te komen. Een moment voor jezelf, in relatie tot God.

Tikva en de voordelen:

 • Een moment voor jezelf
 • Meer rust en ontspanning
 • Bewegingen die goed zijn voor het herstel je spieren
 • Bevordering van de bloedcirculatie, die vervolgens de stabiliteit en flexibiliteit bevordert
 • Herstel door het aanvoeren van herstellende stoffen en afvoeren van afvalstoffen
 • Een moment met God en van Hem de hoop, rust en kracht ontvangen
10 EUR
Nu: € 5 per les

Deelname Tikva les

Tikva Stretch les. Een manier van bewegen en ontspannen, met inspirerende en bemoedigende Bijbelteksten en rustige muziek. 


 • Tikva Stretch les
 • Met maximaal 12 deelnemers
 • Een les van circa 45 minuten (+ 15 minuten voor een kop thee en napraten na de les)
 • De les vindt plaats in Arnhem
 • 19:30uur inloop. 20:00uur start les

PRAKTISCHE ZAKEN

Praktische zaken - Tikva Arnhem

#1 Lesrooster Tikva

Wil je graag op een bepaald moment een les volgen, zorg dan dat je je op tijd aanmeldt. Mochten de onderstaande momenten je allemaal niet uitkomen, mail ons dan gerust. Dan kijken we wat er mogelijk is! Inloop 19:30 uur en start van de les is om 20:00 uur.

#2 Disclaimer

Het deelnemen aan de lessen is geheel op eigen risico. De Tikva docenten kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor mogelijke blessures, ongevallen of materiële schade die al dan niet direct of indirect in verband gebracht kunnen worden met deelname aan de lessen.

#3 Kleding

Kom naar de studio in makkelijk zittende kleding of sportkleding waarin je goed kunt bewegen. Er is geen aparte ruimte waar je je kunt omkleden (er zijn wel toiletten). Je doet de Tikva les op blote voeten of met sokken aan.

#4 Wat neem je mee?

Je neemt je eigen dekentje en kussentje mee voor de relaxation op het einde van de les. Als je een eigen fitness matje hebt dan mag je die meenemen en anders kan je er één gratis lenen.

#5 Waar vinden de Tikva lessen plaats?

Kerk Hemelsbreed
De Buitenplaats
Marasingel 19
6846 DX Arnhem