Wat is Tikva?

Wat is Tikva?ย 

Tikva wil je tools aanreiken om een leven te leven in balans en in vertrouwen, met de focus op de hele persoon, naar geest, ziel en lichaam.

Tikva is een vorm van bewegen en een ontspanningsmethode. Deze manier van ontspanning en rust is geรฏnspireerd op Psalm 23.

โ€œ๐˜๐˜ช๐˜ซ ๐˜ญ๐˜ข๐˜ข๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ท๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ช๐˜จ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ.โ€


De rustige bewegingen zijn eenvoudig en effectief. Ze richten zich op het vergroten van flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit. Ze zorgen voor een verbetering van de ademhaling en het bevordert de bloedcirculatie. Beweging zorgt er ook voor dat herstellende stoffen worden aangevoerd en afvalstoffen worden afgevoerd in de bloedbaan. Dit bevordert het herstel.

De bewegingen en ontspanning worden gecombineerd met muziek die speciaal is geschreven voor Tikva door een christelijke componist uit Zweden. Er worden tijdens de les woorden uit de Bijbel voorgelezen die hoop, kracht en inspiratie geven.

๐๐ข๐ฃ ๐’๐ญ๐ฎ๐๐ข๐จ ๐‘๐ž๐ฌ๐ญ๐จ๐ซ๐ž ๐ ๐ž๐ž๐Ÿ ๐ข๐ค ๐ญ๐ฐ๐ž๐ž ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฌ๐œ๐ก๐ข๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง๐๐ž ๐“๐ข๐ค๐ฏ๐š ๐ฅ๐ž๐ฌ๐ฌ๐ž๐ง.ย 


Tikva lessen: Tikva Relax en Tikva Stretchย 

๐˜›๐˜ช๐˜ฌ๐˜ท๐˜ข ๐˜™๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข๐˜น:ย 

Door adem- en ontspanningsoefeningen kom je geestelijk en lichamelijk tot rust. Het is voornamelijk gericht op ontspanning en er zijn momenten van stilte.

๐˜›๐˜ช๐˜ฌ๐˜ท๐˜ข ๐˜š๐˜ต๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ค๐˜ฉ:ย 

De focus ligt naast ontspannen, ook op mobiliteit, flexibiliteit en stabiliteit. We doen stretchoefeningen waarin je spieren meer worden aangesproken. De ademhaling verbetert en de bloedcirculatie wordt bevorderd. Ook bij deze les is er aan het einde een moment om te liggen (Relax) en de stilte te ervaren, zodat je kunt nadenken over het Woord dat gesproken wordt.

๐˜ž๐˜ข๐˜ฏ๐˜ต ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜๐˜ฆ๐˜ฎ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ช๐˜ซ, ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฆ๐˜ฏ zijn ๐˜ธ๐˜ช๐˜ซ. ๐˜–๐˜ง ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฌ ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ถ๐˜ธ ๐˜ฆ๐˜ช๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฅ: ๐˜œ๐˜ช๐˜ต ๐˜๐˜ฆ๐˜ฎ ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ต. Handelingen 17:28


Tikva onlineย 

Tikva (groeps)lessen zijn op locatie te volgen in Apeldoorn en binnenkort ook online. Volg mij op Instagram @studiorestore.nl & Instagram @renskefeenstra voor de laatste ontwikkelingen.

Ik zie je heel graag binnenkort bij de lessen in Apeldoorn!

Liefs


Gerelateerde artikelen:

Gratis proefles Tikva

Wil je meer lezen en weten over gezond leven, in relatie tot God? Bekijk dan mijn pagina met gratis proeflessen. Je kunt daar gratis e-books, checklists of mini-trainingen downloaden. Dit aanbod vul ik regelmatig aan, dus neem zeker een kijkje.